Spring naar inhoud

Stedentrip in Europa

Normaal was het altijd een duik vakantie voor mij, maar ik besloot is om wat anders te doen! Hierbij deel mijn verhaal over mijn reis in Boedapest.

Eind Oktober vloog ik naar Boedapest voor een 5-daagse stedentrip. Deze unieke en leuke stad behoort in mijn optiek toch tot de wat meer budgetvriendelijke steden in Europa. Zowel de vliegticket als accommodatie zijn relatief goedkoop en dan heb ik het niet eens over het leven in de stad gehad! Je kunt heerlijk genieten van een uitgebreid avondmaal in combinatie met een heerlijk glaasje bubbels zonder dat je portemonnee leeg loopt.

Ik heb meerdere stedentrips meegemaakt alhoewel deze 5-daagse stedentrip naar Boedapest, mij echt een beter inzicht heeft gegeven over het land zelf. Ik vloog met de luchtvaartmaatschappij KLM. De vlucht duurde maar 2 uur. Wat in mijn optiek perfect is, door het niet te lang hoeven reizen land je met volle energie het airport op. Eenmaal vanuit het airport werd ik met de taxi gebracht naar mijn hotel.

Het Hotel waar ik verbleef bleek een schot in de roos te zijn. Het was smaakvol en modern ingericht en maar 1,6km lopen naar de oever van de rivier. Je kan dan natuurlijk wel begrijpen dat ik elke ochtend een heerlijke wandeltocht hield. Verder had het hotel ook gratis Wifi, ideaal om zo in contact te kunnen blijven met familie en vrienden.

In de middag ben ik naar één van de grootste badhuizen in Boedapest geweest! Waarbij  ik heerlijk kon genieten van de zwembaden, stoomcabines, en natuurlijk de sauna’s. Verder heb ik ook een fiets gehuurd om zo lekker de stad te kunnen verkennen. In Boedapest beschikken ze ook over vele fietspaden die soms ook wel is uit het niet kunnen stoppen. Maar dit brengt je dan bij allerlei verschillende cafétjes waar je gezellig wat kunt drinken.  Als afsluiter van de avond heb ik heerlijk een hapje eten kunnen eten van de lokale gerechten. Al met al ben ik goedkoop op vakantie gegaan en heb ik mij optimaal kunnen vermaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *